PAULA BÄR-GIESE PIANOLES


PAULA BÄR-GIESE GEEFT PIANOLESSEN AAN HET HAF 19             3823 TP AMERSFOORT


TEL: 06-49626396 
KvK 32087686  BTW identificatienummer NL 001714893B94

Bank: NL11INGB0002695452

Ontwikkeling muzikaliteit - techniek - vele stijlen!
In de lessen staat het plezier in muziek maken centraal!

Paula geeft zowel pianolessen als zanglessen in haar studio aan Het Haf 19 te Amersfoort. De lessen zijn geschikt voor beginners tot en met het toelatingsniveau conservatorium.
De lessen zijn individueel en worden toegesneden op de wensen en capaciteiten van de leerling.
Paula is een zeer ervaren docente (zie ook haar CV). Zij heeft een uitgebreide kennis van de piano- en zang methodiek en de methodes die voorhanden zijn. Op professionele en humoristische wijze kan ze de leerling duidelijk maken hoe een technische moeilijkheid overwonnen kan worden. Zij heeft het vermogen om associatief en beeldend te denken en dit op de leerling over te brengen waardoor de muzikaliteit wordt ontwikkeld en uitgediept. Ze heeft een goed inzicht in de verschillende stijlperiodes en de uitvoeringspraktijk die daarbij hoort. Onder haar leiding kan de leerling een eigen smaak en stijl ontwikkelen.


PIANOLESSEN

Voor wie?
Iedereen die graag piano wil leren spelen is welkom! De pianolessen zijn voor zowel kinderen als volwassenen, van beginners tot vergevorderden. Voorkennis (van het notenschrift) is niet nodig. Het is handig als een kind al kan lezen en schrijven als het wil beginnen. Op die leeftijd zijn de handen meestal ook groot en sterk genoeg om de piano te bespelen.

Kennismaking
In de eerste les maken de leerling en de docent kennis met elkaar. Wat wil de leerling graag leren, wat kan hij/zij al en welk doel wordt nagestreefd? Kan de docent bieden wat de leerling zoekt? En mocht dat nog niet zo duidelijk zijn dan kan al spelend verder ontdekt worden. De ouders zijn uiteraard welkom bij de eerste (paar) les(sen).

Het instrument
Ook het instrument wordt bekeken: hoe zit een piano eigenlijk in elkaar, waar komt de klank vandaan en hoe maak je een toon? Waar zijn de pedalen voor?

Vele muziekstijlen
Voor leerlingen die al wat verder zijn wordt er gekeken welke weg bewandeld gaat worden qua repertoire: wordt er begonnen met oude stukken en vandaar uit nieuw repertoire opgebouwd of wil men een frisse start maken met heel nieuwe stukken?
Naar aanleiding van de eerste (paar) les(sen) kan de docent samen met de leerling het (nieuwe) repertoire samenstellen. In het repertoire komen de verschillende aspecten van het pianospel aan de orde: muzikaliteit, ontwikkeling van technische vaardigheden, verschillende stijlen. Ook wordt er aandacht besteed aan een goede houding achter de piano.
In principe kunnen alle muziekstijlen worden gevolgd die in notenschrift verkrijgbaar zijn.
Verder kan men akkoordenspel en eenvoudige improvisatie leren. 
Wanneer de leerling en de docent een goede ‘klik’ met elkaar hebben kunnen de lessen worden voortgezet.

De piano thuis
Voor het nemen van pianolessen is het noodzakelijk dat de leerling thuis een behoorlijk gestemde piano heeft staan waarop geoefend kan worden.
Het mag ook een keyboard zijn, het liefst één met 88 toetsen, aanslag-gevoelig en een pedaal. Een akoestische piano heeft echter de voorkeur.