Mijn reddingEen mens is een vat vol tegenstrijdigheden. En dan te  bedenken wat er alleen al dagelijks op ons afkomt! Bovendien torsen we ons verleden t/m onze voorouders nog mee en maken we ons ook nog zorgen over een onbekende toekomst. De enige manier dat ik rust in de tent vind, is, letterlijk contact maken met de toestand waarin ik me op dit moment bevindt.


Ik richt mijn aandacht naar binnen, ogen dicht, en probeer op verschillende manieren de spanningsgraad van mijn lichaam te ervaren.  Ik voel spanning in mijn kaak, tussen m’n neus en m’n voorhoofd, mijn gehemelte, mijn tong ligt niet rustig in zijn mandje, eigenlijk kan mijn hele gezicht met veel minder spanning toe en de rest van mijn lijf ook, ik hoef het alleen maar te checken.


Nu heb ik letterlijk stil gestaan bij mezelf en ben een stuk rustiger.

Is het zo eenvoudig? Ja, zo eenvoudig is het, we zitten meteen beter in ons vel. Waarom doen we dat dan niet, zodra we ons weer in ik weet niet wat verloren hebben!? N.B. het ei van Columbus!!!


Ja, waarom doen we dat niet! Omdat het niet tot ons doordringt dat wij dit op dit moment “zijn”, niet meer en niet minder.


Schoenmaker blijf bij je leest. Wij hebben domweg niet geleerd om bij de les blijven!


En toch is dat ‘domweg’ de manier tot intelligent gedrag.

Zo zorgen we voor goede teelaarde, waar zaad kan ontkiemen en de prachtigste bloemen gaan bloeien.


Zo simpel is het, kind kan de was doen, maar doen…ho maar!


Wij zijn niet bezig, om bezig te zijn waar we mee bezig zijn, maar om klaar te zijn voor het volgende! Logisch dat we ontsporen!ELSE KIJGSMAN.NL